+31 (0) 13 5196020
Over ons

In 1990 kochten wij onze eerste alpaca’s. Samen liepen zij tussen de guanaco’s, nandoes, en herten. Toen in 1991 het eerste alpacaveulen werd geboren, hadden zij ons hart gestolen. Het veulentje was een hengstje en heeft 19 jaar op onze farm mogen vertoeven. In de winter van 2009 is hij overleden aan ouderdom. Onze eerstgeboren merrie werd geboren in 1992. Zij is 22 jaar oud geworden, waarvan 14 jaar blind. We hebben haar een mooi leven op onze farm kunnen geven, terwijl zij ons prachtige veulens heeft geschonken.

De laatste jaren zijn wij meer op kwaliteit gaan fokken. Er is nu veel meer kennis vanuit o.a. Engeland, Australie, Nieuw Zeeland beschikbaar, en ook wij hebben ons hier veel meer in verdiept dan voorheen. Wij proberen alpaca’s te fokken die een zeer fijne en zachte vacht hebben. Dit is makkelijker te bereiken met de witte alpaca’s dan met de gekleurde.

Het resultaat is dat wij nu een kleine alpaca kudde hebben van rond de 25 dieren, veel ervaring hebben opgedaan op het gebied van de wol kwaliteit en verzorging van de alpaca. Deze ervaring willen we graag delen en onze passie is ook ons in te zetten voor het belang van de alpaca. Dit resulteert in veel vrijwilligerswerk met het organiseren van alpacashows en het oprichten van de vereniging Alpaca Association Benelux. We beleven hier veel plezier aan en vinden het geweldig leuk om te zien dat er een grote familie ‘alpacahouders’ is ontstaan. Middels onze website hopen we onze kennis met andere (hobby)fokkers te kunnen delen!